Judoschool Van Horssen

Inleiding

Judo is een sport voor iedereen. Voor jong en oud en voor zowel meisjes als jongens. Duizenden judoka's beoefenen in de recreatieve sfeer met veel enthousiasme de judosport. Daarnaast is judo ook een Olympische wedstrijdsport. Wie kent onze Olympische medaillewinnaars Anton Geesink, Ben Spijkers, Mark Huizinga en Claudia Zwiers niet. Veel judoka's zijn actief in de wedstrijdsport. Zij trachten elkaar met een judoworp op de mat te werpen of hun tegenstander met behulp van een grondtechniek onder controle te krijgen

Aanbod

Op onze judoschool wordt les gegeven aan kinderen in diverse leeftijdsgroepen. Wil je een keer proberen of judo wat voor jou is? Dat kan natuurlijk! Je kunt altijd een keertje komen kijken en/of een proefles meedoen. Wij geven les op drie locaties in Geldrop en in Asten. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Judoschool Van Horssen organiseert ook nog overige activiteiten zoals bijvoorbeeld de sinterklaas en clubkampioenschappen voor alle leerlingen van onze judoschool. Met een groep wedstrijdjudoka’s nemen wij deel aan toernooien en regelmatig zijn onze leerlingen ook te zien op regionale en landelijke kampioenschappen.

Éénmaal per 8 maanden kunnen de judoka’s laten zien hoe ver ze zijn gevorderd en wat ze hebben geleerd. Er worden dan examens afgenomen waarbij judoka’s kunnen slagen voor een slip of een band.

 

We bieden ook kleuterjudo aan. Hierbij kunnen kinderen van 5 t/m 7 jaar spelenderwijs kennis maken met de basis van het judo. Zo is bijvoorbeeld het val breken één van de eerste technieken die de kleuters zal worden aangeleerd. Er wordt onder andere rekening gehouden met de spanningsboog van de kinderen, de lessen zijn daarom maar 3 kwartier. Ook zullen de technieken vaker herhaald worden in de lessen dan bij oudere kinderen. Het wedstrijdelement van judo zal ook bij de kleuters al aan bod komen alleen dan in de vorm van een spel waarin kleuters stoeienderwijs met elkaar de strijd aan kunnen gaan. Uit ervaring is gebleken dat je kleuters van deze jonge leeftijd al veel kunt leren en dat ze het met veel plezier ervaren. Een keer proberen of judo wat voor jou is? Dat kan natuurlijk! Je kunt altijd een keertje komen kijken en/of een proefles meedoen.

 

Contact

Judoschool Van Horssen

Jurgen & Petra van Horssen

Speenkruid 6
5721 RJ Asten

Foto Album

Foto bij Judoschool Van Horssen
Foto bij Judoschool Van Horssen
Foto bij Judoschool Van Horssen
Foto bij Judoschool Van Horssen